Nyheder

Udbud af ambulancer koster

- på udvikling, forskning og innovation VIVE har undersøgt de fem regioners seneste udbud af ambulancetjeneste og præhospital indsats og analyseret, hvordan de enkelte regioner har tilrettelagt deres udbud Regionernes udbud af ambulancedriften og den præhospitale indsats har fremmet udviklingen af teknologiske løsninger og materiel. Til gengæld er det forskelligt, om og hvordan de enkelte Læs mere »

Gribskov klar til at bruge 10 mio. kr. årligt

Kommunen opnormerer antallet af hjemmesygeplejersker og sosu-assistenter Efter en række dårlige sager hjemtager Gribskov Kommune hjemmesygeplejen fra det private firma Attendo, der fik opgaven i 2013 - konkurrenceudsat som en del af et større udbud på social- og sundhedsområdet. Læs hele nyheden på dknyt den 22. februar 2018

Danmarks Bedste Udbud

Aalborgs skolemøbler giver udbudspris Vinderen af Danmarks Bedste Udbud 2017 er Aalborg Kommune, der lægger vægt på cirkulær økonomi i indretningen af kommunens folkeskoler. Skolemøbler lever et hårdt liv, men med den rette indsats er det muligt at forlænge møblernes levetid betydeligt, så man sparer på råvarer, energiforbrug og skattepenge. Det var grundtanken, da Aalborg Læs mere »

IKA Dialogprisen

Pris til Politiet for smidig brug af tolke IKA - foreningen af offentlige indkøbere og IKAs Dialoggruppe tildeler Rigspolitiet årets Dialogpris for en digital løsning, som gør det hurtigt og nemt for betjentene at bestille tolke. En ny måde at bestille tolke har gjort hverdagen lettere for Rigspolitiets medarbejdere og samarbejdspartnere. Den digitale løsning PolService, Læs mere »

Vigtigt med effektivt klagesystem over udbud

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har i en ny analyse kortlagt klagerne over offentlige udbud gennem tre år. Analysen viser blandt andet, at der klages over godt fire procent af de offentlige udbud. Der indgives en sag til Klagenævnet for Udbud ved godt fire procent af de offentlige udbud. I to procent af udbuddene har klagesagen ført Læs mere »

Vordingborg hjemtager rengøring

- men ikke medarbejderne. Forenede Service er pr. 1. april fyret fra at gøre rent i Vordingborg, men kommunen vil ikke ud i en virksomhedsoverdragelsessag. Derfor er stillingerne nu slået åbent op. Læs hele nyheden på dknyt den 7. februar 2018.

IKU – en indikator

Drøftelserne om kommunernes brug af konkurrenceudsættelse og indgåelse i offentlig-private samarbejder tager almindeligvis udgangspunkt i IKU – indikator for konkurrenceudsættelse. IKU er imidlertid, som navnet antyder, blot en indikator og ikke et perfekt mål for hverken kommunernes samarbejde med private virksomheder eller konkurrenceudsættelsen af kommunale opgaver. IKU er en forkortelse for "indikator for konkurrenceudsættelse" og Læs mere »

CD Pharma har overtrådt konkurrencelovens forbud

Konkurrencerådet har afgjort, at CD Pharma har overtrådt konkurrencelovens forbud mod misbrug af dominerende stilling. Selskabet tog en urimelig høj pris for det ve-stimulerende lægemiddel, Syntocinon, da det i april 2014 hævede prisen fra 45 til 945 kroner. Midlet blev solgt til Amgros, der er regionernes indkøbsorganisation for lægemidler.  Sagen kan have mere generel betydning Læs mere »

Kommune brød udbudsloven

Med indkøb af app til 4,3 mio. kr. Københavns Kommune brød udbudsloven, da indkøbet af landets næstdyreste kommunale app til ca. 4,3 mio. kr. eksklusiv moms ikke blev sendt i udbud, viser en aktindsigt.- Når vi kigger på det samlede forløb, må vi bare konstatere, at man dengang lavede en fejl, siger direktør Mikkel Boje Læs mere »

Ny videovejledning: Sådan opretter du et ESPD

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har lavet en ny videovejledning til offentlige ordregivere, der på 12 minutter viser, hvordan du opretter et ESPD. I denne nye videovejledning får du en deltaljeret gennemgang af, hvordan du som ordregiver opretter et ESPD i EU-Kommissionens ESPD-tjeneste. Undervejs i videoen får du forklaret, hvad du skal være opmærksom på, når du aktiverer Læs mere »