Udbud af sundhedsvikarydelser

Af Torben Evald, formand for VB-FASID og adm. direktør for ActivCare A/S

Udbud på vikarområdet er ofte en kompliceret proces, der kræver indgående branchekendskab for at blive succesfulde for både ordregivere og vikarbureauer. Branchen ønsker med den nye og opdaterede udbudsvejledning at bidrage til ensartede og klare vilkår for tilbudsafgivelse ved udbud af vikarydelser på sundhedsområdet. Udbudsvejledningen afløser den tidligere udbudsvejledning fra 2011 udarbejdet af FASID. Bag udbudsvejledning står Forhandlingssektionen af Sygeplejevikarbureauer i Danmark (VB-FASID).

VB-FASID er et overenskomstfællesskab blandt vikarbureauer, der har overenskomst med flere faglige organisationer som bl.a. FOA og Dansk Sygeplejeråd.

VB-FASID er løbende i dialog med forskellige ordregivere af sundhedsvikarydelser om, hvordan vi sammen kan gøre udbudsprocesserne bedre. Den dialog – samt en række mindre succesfulde udbud – har illustreret behovet for en opdatering af den brancherelevante udbudsvejledning for sundhedsvikarydelser, der tidligere er udarbejdet af VB-FASID.

Det er vores håb, at denne opdaterede vejledning kan opfylde det behov og modvirke at nogle udbudsprocesser desværre går skævt til fælles frustration for ordregiverne og de sundhedsfaglige vikarbureauer.

Udbudsvejledningen er udarbejdet med juridisk bistand fra en af Danmarks førende udbudsjurister, partner og advokat(L) Mikala Berg Dueholm fra advokatfirmaet DLA Piper Denmark.

VB-FASID bidrager gerne til yderligere dialog om udbud. Eventuelle spørgsmål og kommentarer til vejledningen, kan derfor rettes til VB-FASIDs formand Torben Evald på tle@activcare.dk eller tlf. 70 20 30 00.

Download udbudsvejledningen her

VB-FASID repræsenterer hovedparten af sygeplejevikarbureauerne i Danmark. VB-FASIDs medlemmer fremgår her